- Kuhinja: Bliski Istok
- Težina: Lagano
-
Priprema10 min
-
Kuhanje20 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
U šerpi zagrijati maslinovo ulje.
Dodati luk i pržiti na niskoj temperaturi 3-4 minute, dok luk ne omekša.
Dodati bijeli luk i paradajz. Izmiješati. Pržiti 2-3 minute.
Dodati so, biber i paradajz sos. Izmiješati i kuhati 4-5 minuta.
Dodati kuhani grah. Izmiješati.
Uz pomoć gnječilice za krompir, zgnječiti grah.
Kuhati 2-3 minute.
Dodati tahini pastu. Izmiješati.
Kuhati još 2 minute, skinuti s kola i poslužiti.
Grah s paradajzom i tahini pastom
Sastojci
Follow The Directions
U šerpi zagrijati maslinovo ulje.
Dodati luk i pržiti na niskoj temperaturi 3-4 minute, dok luk ne omekša.
Dodati bijeli luk i paradajz. Izmiješati. Pržiti 2-3 minute.
Dodati so, biber i paradajz sos. Izmiješati i kuhati 4-5 minuta.
Dodati kuhani grah. Izmiješati.
Uz pomoć gnječilice za krompir, zgnječiti grah.
Kuhati 2-3 minute.
Dodati tahini pastu. Izmiješati.
Kuhati još 2 minute, skinuti s kola i poslužiti.